Hozzávalók 4 személyre
- 33 dkg tojásmentes csőtészta (a kilós csomag harmada)
- 5 dkg Graham-liszt
- 3/4 liter zsíros tej
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál szárított borsikafű
- 1 csapott teáskanál szárított zsálya
- 20 dkg reszelhető sajt (füstölt házi sajtot használtam)
- 1 szelet sült tök (kb. 1/2 kg)
- 1 marék zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál olaj vagy vaj
Megfőzzük a tésztát a csomagolásán feltüntetett módon.
Vastag aljú edényben, kevergetve néhány árnyalatnyival sötétebbre pirítjuk a lisztet. A tűzről félrehúzva állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejet, majd sűrűsödésig főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, valamint belekeverjük a lereszelt sajt kb. 3/4 részét. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát, majd teáskanállal kisebb falatnyi darabokra szaggatjuk a tököt,és óvatosan hozzáforgatjuk ezt is.
Vékonyan kikent, közepes méretű tepsibe vagy hőálló tálba terítjük. Összekeverjük a maradék sajtot meg a morzsát, és az étel tetejére szórjuk. 200 fokon addig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése