2012. november 3., szombat

Sajtos makaróni sütőtökkel (laktovegetáriánus)

Nagy népszerűségnek örvend nálunk a sajtos makaróni, illetve annak különféle változatai. Ezúttal egy kis maradék sült tökkel és hozzáillő fűszerezéssel dobtam fel.


Hozzávalók 4 személyre
  • 33 dkg tojásmentes csőtészta (a kilós csomag harmada)
  • 5 dkg Graham-liszt
  • 3/4 liter zsíros tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál szárított borsikafű
  • 1 csapott teáskanál szárított zsálya
  • 20 dkg reszelhető sajt (füstölt házi sajtot használtam)
  • 1 szelet sült tök (kb. 1/2 kg)
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál olaj vagy vaj

 Megfőzzük a tésztát a csomagolásán feltüntetett módon.

Vastag aljú edényben, kevergetve néhány árnyalatnyival sötétebbre pirítjuk a lisztet. A tűzről félrehúzva állandó kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejet, majd sűrűsödésig főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, valamint belekeverjük a lereszelt sajt kb. 3/4 részét. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát, majd teáskanállal kisebb falatnyi darabokra szaggatjuk a tököt,és óvatosan hozzáforgatjuk ezt is.

Vékonyan kikent, közepes méretű tepsibe vagy hőálló tálba terítjük. Összekeverjük a maradék sajtot meg a morzsát, és az étel tetejére szórjuk. 200 fokon addig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails