2011. augusztus 3., szerda

Kifőztük 2011/8.


Megjelent a Kifőztük magazin legfrissebb száma, melybe ismét rengeteg aktuális recept került. Ezúttal a befőzés és a strandolás a kiemelt téma, de kiváló egyéb, hétköznapi és ünnepi fogások is színesítik a kínálatot.

Jómagam minden eddiginél több írással járultam hozzá az újsághoz. Egyik kedvencünk mostanában az újkrumplis tökleves. Egy ideje szinte minden nap készítek valamilyen kenyeret vagy pékárut - ezek közül a zakuszkás kenyértekercseket mutatom meg a lapban, és azt is leírom, hogy hogyan szoktam zakuszkát készíteni két változatban is. Szintén most érdemes elrakni a paradicsomot - nek, befőttnek, vagy akár "koktélnak" is. Ha tavasszal nem szedtük le az összes virágot, akkor hónap végén ismét felkereshetjük a környékbeli bodzabokrokat, hogy ezúttal a bogyókból szüreteljünk, például befőttnek és dzsemnek. De csak miután jóllaktunk finom főtt kukoricával, melynek elkészítéséhez adok hasznos és részletes útmutatást, amely alapján kezdőknek és kétbalkezeseknek is garantált a sikerélmény!

De nem csak én gondoskodtam vegáknak (is) való finomságokról, úgyhogy egy másik halom receptet már kinéztem kipróbálásra.

Menjetek, töltsétek le a kifoztuk.hu oldalról; mint mindig, természetesen most is ingyen. Aztán irány a piac, aztán meg a konyha!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails