A végek levágása után 2-3 centis darabokra vágtam fél kilónyi zöldbabot. Meghámoztam és kis hasábokra vágtam fél kilónyi krumplit, 4 répát, 2 petrezselyemgyökeret. Feltettem őket annyi vízben, amennyi jól ellepte őket; beledobtam egy babérlevelet. Miután felforrt, kis lángon, lefedve addig főztem, míg a bab roppanós-puha lett. A végén 1 teáskanál sóval és 2 evőkanálnyi dijoni mustárral ízesítettem, sűrű kóstolgatás mellett. Tálaláskor petrezselyemzöldet téptem bele és megcsepegtettem egy kis hidegen sajtolt olajjal. Tartalmas és ízletes ebéd lett, a mustártól kellemesen savanykás-fűszeres. Ez a mennyiség 5-6 adag.
Főzeléknek is elkészíthetjük úgy, hogy kevesebb vízzel öntjük fel, és a végén besűrítjük valahogy (például a belefőzött krumpli egy részének összetörésével, vagy egy kis keményítő vagy zabpehelyliszt hozzáadásával).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése