2010. január 6., szerda

Birsalmás-babos egytál (vegán)

Igen jól sikerült a birsalmák tárolása karácsonyig - egy részük még az ünnepeket is túlélte. Az átnézett készletben tegnap akadt néhány "önkéntes", belőlük lett az alábbi melengető egytálétel ezen a havazós napon:

1 bögre barna babot beáztattam éjszakára. Az áztatóvíz leöntése után annyi friss vízben, amennyi jól ellepte, feltettem főni. Forrás után kis lángon, fedő alatt majdnem puhára főztem (nálam most 30 perc kellett neki, de babfüggő). Közben 3 kis birsalmáról ledörzsöltem a bolyhokat, megmostam, majd a magházuk eltávolítása után felkockáztam őket, és hozzáadtam a fővő babhoz. Ismét felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje (lehet hosszabb lére is engedni, én egytálétel-sűrűséget akartam). Addig főztem, míg a birs is megpuhult (kb. 10 perc). Közben val és curryvel fűszereztem (az általam használt Vindaloo curry igen csípős, úgyhogy csak érzéssel adagoltam, kóstolgatás mellett). Este a maradékot egy kis vörösborral felöntve melegítettem meg - így sem volt rossz! Ez a mennyiség 2 adag egytálétel, vagy sűrűségtől függően több adag leves.

Idő: 3/4 óra elteltével lehet enni, a munka része viszont nem több 10 percnél (csak a bab beáztatásáról ne feledkezzünk meg)
Pénz: kb. 150 Forint a fenti mennyiség, ha némi borral készítjük, akkor mondjuk 200 Ft
A fűszerek kivételével hazaiból.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails