2012. március 31., szombat

Sültpaprikás-diós szendvicskrém (vegán)

Újabb kedvenc-gyanús szendvicskrém - ezért érdemes volt nyáron eltenni sült paprikát.


Hozzávalók
  • 1 üveg (4 dl) sültpaprika-befőtt
  • 10 dkg darált dió
  • 1 gerezd (füstölt) fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál római kömény
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet (vagy citromlé)
  • csipet só
Szűrőben jól lecsepegtetjük a paprikát (a levére ehhez az ételhez nem lesz szükségünk). Serpenyőben folyamatosan rázogatva illatosra pirítjuk a római köményt, majd mozsárban összezúzzuk.
Tálba rakjuk az összetevőket (a fokhagymát reszelve), és villával vagy botmixerrel összedolgozzuk. Megkóstoljuk, és szükség szerint igazítunk a fűszerezésén.
Barna kenyérrel tálaljuk.

Tipp: a befőtt leve kiváló ízesítője lehet bármilyen ételnek, amelyhez illik a paprika íze.

Forrás: GoodFood
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails