Nem, nem őrültem meg, csak nemrégiben elindult a hírlevelem, melyre itt az oldalsávban lehet feliratkozni. Kéthetenként küldök egy-egy szezonális receptválogatást, és beszámolok a háttérben zajló eseményekkel kapcsolatos friss hírekről is. A múlt heti hírlevelemben ígértem egy új árpagyöngyös receptet az ottani összeállítás mellé - íme. Ráadásul most a hírlevélolvasók (és csak ők) akciósan juthatnak hozzá többek között az árpagyöngyhöz is a Jó egészséget! webáruházban.
Hűvös őszi napokra ajánlom ezt az egyszerű, ám igen ízletes egytálételt, aminek már a színe is melengető. Ha úgy tetszik, levesként is elkészíthető ez az összeállítás.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi63vzyuBR5D0003DEkRVj7br6SwyWt4nW8J09HO7wSZ1cqOP8YNxVYzv1QYfhMHeKGv7XjsjCV7DvQBxhQfTY1eWZ-BxN1alC-elbmhSAw6cQEuw748-cCcLnejQI1EPJlJnEigKq0H6V3/s320/sargaborsoarpagyongy_500.jpg)
Árpagyöngy-sárgaborsó egytál patiszonnal
(vegán rcept)
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
- 1 bögre árpagyöngy (hántolt árpa)
- 1 bögre sárgaborsó
- 5-6 bögre víz
- 2 evőkanál sós paprikakrém
- 3 kis babérlevél
- 1 mokkáskanálnyi frissen darált tarkabors
- 2 evőkanál magos dijoni mustár
- 1 arasznyi átmérőjű patiszon
- Az árpagyöngyöt beáztatjuk egy éjszakára.
- Másnap a sárgaborsóval együtt odatesszük főni a vízben, amit a paprikakrémmel, a babérlevéllel és a borssal ízesítettünk. Forrás után kis lángon, félrebillentett fedővel főzzük (érdemes vigyázni, könnyen kifut).
- Közben megtisztítjuk és kis darabokra aprítjuk a patiszont.
- Amikor a magok már majdnem puhák, hozzáadjuk a mustárt és a patiszondarabokat, és együtt főzzük készre. (A mustárt azért ne tegyük bele hamarabb, mert a savas közegben nehezebben fő meg a sárgaborsó, itt viszont már nem okoz gondot.) Ha szükséges, pótoljuk a levét, illetve beigazítjuk a fűszerezését.
Több vízzel felöntve, levesként is készíthetjük. Ekkor a tartalomelemek mennyiségét felezzük, így is jó kiadós lesz a végeredmény. A sárgaborsónak köszönhetően nem igényel sűrítést.
Idő: jó fél óra elteltével lehet enni, de ebből csak 10 percnyi munka van vele, plusz ne feledkezzünk meg az áztatásról
Pénz: kb. 300 Forint az egész
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYUQXY-DPtJYlHbrkbL21jbE8pAWG8tN1phIB28nRgaY5q-TnRI-0RBDATfghaXe5F4QHQd_8hN3FBbpe0GE-bGc3lThgec74j8GGDjCkDKifDut_lLsld2JdkN3wQI6kjJHeLwvd9DsT/s200/dulmina_signo.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése