Végtelenül egyszerű, nem is recept, de például így érvényesül igazán a friss, tavaszi zöldség íze.
Megtisztítottam és falatnyi darabkákra vágtam fél csomag zöld spárgát. Kevés olajon kicsit átpirítottam 2 dl bulgurt, majd felöntöttem 5 dl vízzel, sóztam, megkevertem, végül rászórtam az előkészített spárgát. Forrás után kis lángon, lefedve főztem, amíg már alig volt leve. Ekkor elzártam alatta a tüzet, és még lefedve állni hagytam. Csak közvetlenül tálalás előtt kevertem össze. Zöldfűszeres fűszersóval meghintve ettem.
Tipp: Azért esett pont a bulgurra a választásom, mert ez igencsak egyszerre puhul meg a spárgával. Más gabonafélével is készíthető hasonló étel, de ha annak hosszabb a főzési ideje (például a barna rizsé), akkor a spárgát csak később tegyük hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése