2015. április 21., kedd

Maradékhasznosító kenyérpuding

Ebbe a finomságba hatékonyan fogynak a hűtőben valahogy mindig újratermelődő bontott dzsemek és a szikkadt kenyér is. (Na jó, bevallom, néha direkt ezért veszek száraz (= egy-két napos) kenyeret (teljes kiőrlésűt vagy rozsost, kb. anyagáron) a pékségben.)


Felszeletelem a szikkadt (barna)kenyeret és levágom a héját (utóbbit megszárítva ledarálom majd zsemlemorzsának). Kivajazok egy tűzálló edényt, amiben majd tálalni is lehet, és - némi átfedéssel - belefektetem a vajjal-dzsemmel megkent kenyérszeleteket. Leöntöm (növényi) tejjel úgy, hogy a kenyér mindenütt átnedvesedjen és ne szívja be azonnal mindet. Beteszem a hideg sütőbe, 160 fokon 25 percig sütöm, majd az elzárt sütőben hagyom még 5 percig. Frissen, melegen elkanalazva az igazi!


Kaldeneker György receptje; ő még extrákat is ajánl hozzá.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails