Nálam nem roskadozik a polc szakácskönyvektől, mert gyakorlatias ember lévén nagyon megválogatom, hogy mit vegyek meg (vagy mit kérjek ajándékba). Szakácskönyvből csakis olyat, aminél reális esély van rá, hogy használjam is, vagyis süssek-főzzek belőle. Ideális esetben élvezve azt a kényelmet, hogy a szerző mindent kipróbált, pontosított, érthetően leírt, én pedig megbízhatok a munkájában, könnyedén utánacsinálom, és az esetleg mellékelt képen láthatóhoz hasonló ínycsiklandó fogást tehetek az asztalra. Annyiból mondjuk kétségtelenül nehéz eset vagyok, hogy nem fogyasztok húst és tojást, nem vagyok édesszájú, valamint a természetes, finomítatlan alapanyagokat kedvelem, a került dolgokat pedig nem akarom pótlókkal kompenzálni minden áron. Így aztán nem lehet levenni a lábamról pusztán egy jó címlappal vagy gyönyörű képekkel, igényes megjelenéssel, szép formátummal. Persze, nem hátrány egyik sem, de ha úgy látom, hogy számomra csak porfogásra használható, akkor köszönöm, nem kérem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge8wutuZY-BOstCruBv47WU3y9BLAlXz1Qo88jsTuWh9BzhrH_2r7KxSybvE1zP4vIIM-OuR0w7S5FzOc1GlYorEsY6cHOitoBbHRZkDGSZ45HhXnaVAMzwGwtudigsuYhZyxAKzHVwIXx/s320/a_tel_izei_borito.jpg)
Nemrég jelent meg
A tél ízei című vegán szakácskönyv, melyet jó szívvel ajánlok a hozzám hasonló "válogatós" embereknek. Csinos formátum, gyönyörű kivitel, remek fotók - és még remekebb receptek! Nem is kevés: 184 oldalon 100 étel leírása, valamint az alapanyagokkal kapcsolatos érdekességek találhatók. Végre egy könyv, amelynél az első átlapozás után én is a bőség zavarával küzdök, hogy mit is próbáljak ki belőle először, mert számtalan olyan van, amit szívesen megennék, és az elkészítése sem ütközik akadályokba.
(nagyításhoz katt a képre)
A
töltött fekete retek receptjével pedig én is hozzájárultam a kiadvány tartalmához. A könyvet kiadó
Nyitott Szemmel magazin receptpályázatára küldtem, amelyet meg is nyertem vele. A
Vegetár Kft. bőkezű ajándéka mellé kedves ráadás a könyvből kapott tiszteletpéldány - ezúton köszönöm mindkettőt!
A könyv ide kattintva rendelhető meg a kiadónál.
2 megjegyzés:
Már belenéztem, tetszett, ha jó leszek karácsonyra megkapom. :)
Érdemes jónak lenni érte, aztán meg jókat főzni belőle! :)
Megjegyzés küldése