Tápláló reggelinek vagy egészséges tízórainak, uzsonnának egyaránt szeretem ezt az egyszerű, kevert almás csemegét.
Készítek
3 dl erős teát. Amíg ázik, durvára reszelek 3-4 almát. Nagy tálba öntöm
a teát, és hozzákeverek annyi zabpelyhet vagy natúr müzlit, amennyit
jól átnedvesít és már nem áll alatta. Aztán hozzákeverem a reszelt
almát, egy marék mazsolát, ízlés szerint
cukrot, (sok) őrölt fahéjat, és egy kikent tepsibe vagy piteformába
simítom. Tetejét diódarabokkal díszítem. 180 fokon 25-30 percig sütöm,
amíg láthatóan pirulni kezd a teteje és válik el a széle a formától.
Melegen és kihűlve egyaránt finom, tápláló csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése