2015. február 28., szombat

Régi kedvencek újratöltve: Zabpelyhes almás

Tápláló reggelinek vagy egészséges tízórainak, uzsonnának egyaránt szeretem ezt az egyszerű, kevert almás csemegét.


 Készítek 3 dl erős teát. Amíg ázik, durvára reszelek 3-4 almát. Nagy tálba öntöm a teát, és hozzákeverek annyi zabpelyhet vagy natúr müzlit, amennyit jól átnedvesít és már nem áll alatta. Aztán hozzákeverem a reszelt almát, egy marék mazsolát, ízlés szerint cukrot, (sok) őrölt fahéjat, és egy kikent tepsibe vagy piteformába simítom. Tetejét diódarabokkal díszítem. 180 fokon 25-30 percig sütöm, amíg láthatóan pirulni kezd a teteje és válik el a széle a formától. Melegen és kihűlve egyaránt finom, tápláló csemege.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails