Az üveg tartalma (előre összekészíthető száraz hozzávalók): 2 dl darált dió, 2 dl zabkorpa, 2 dl búzacsíra, 2 dl pehelymix vagy natúr müzlialap, 1 dl barna cukor (édesszájúak növelhetik kicsit a mennyiséget), 1 marék mazsola, 1 teáskanál őrölt fahéj. Elkészítése: Tálba öntve összekeverjük az üveg tartalmát, és fakanál segítségével összedolgozzuk annyi forró vízzel, hogy mindenütt átnedvesedjen, és könnyen keverhető, de nem túl folyós massza legyen. Kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160 fokon körülbelül fél óráig sütjük. Akkor kész, mikor pirulni kezd a teteje és körben válik el a papírtól. Melegen vagy hidegen, tetszőleges darabokra vágva kínáljuk, magában vagy baracklekvár kíséretében. Tipp: Tetejét diódarabokkal díszíthetjük. Darált dió helyett darált mákkal készítve is finom.

2 megjegyzés:
Köszönöm az új receptet !Hiányoztál !
Örülök, hogy kedved volt bepötyögni. Néha olyan jó egy-két hang régebbi "arcoktól".
Mindkét recept szimpatikus, Ábel úgyis szereti a diót, majd kipróbáljuk.
Megjegyzés küldése