2011. március 26., szombat

Paradicsomos-zöldbabos rizs (vegán)

Minimál konyhában, meglévő kamratartalomból, kevés munkával összerakott egytálétel:

Vastag aljú, mély serpenyőben kevés olajon átpirítottam 1 bögre barna rizst, majd felöntöttem 2 bögre vízzel, ízesítettem 1 teáskanál sóval és 1 evőkanál pirospaprikával, s miután felforrt, kis lángon, lefedve főztem. Kb. 20 perc elteltével, mikor már csak épphogy ellepte a lé a rizst, megszórtam 1 csapott evőkanálnyi szárított bazsalikommal (helyette tetszőleges más zöldfűszerrel is lehet), ráöntöttem 1 üveg (500 ml-es) hámozott paradicsomot és 1 üveg (720 ml-es) savanyított zöldbabot a leve nélkül. Nem kevertem össze, csak visszatettem a fedőt, még kb. 10 percig főztem, meg utána még 10 percig állni hagytam. Végül összekevertem, beigazítottam a fűszerezését, és tálaltam.

Tipp: A mennyiségek rugalmasan módosíthatók benne attól függően, hogy mekkora üveges befőttjeink vannak, illetve mennyire akarjuk zöldségesebbre vagy épp rizsesebbre. Ha úgy tetszik, több lével, levesesebbre is vehetjük. Bolti (natúr) hámozottparadicsom-konzervből is készíthetjük, csak az egész paradicsomokat vágjuk össze, mielőtt hozzátennénk.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails