tag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post8264631722473495788..comments2024-01-02T14:45:00.910+01:00Comments on Dulmina tündérkonyhája: Kenyér - tökélyre fejlesztve :)Unknownnoreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-32183548234862960022010-06-04T13:15:21.471+02:002010-06-04T13:15:21.471+02:00Szia, Regina!
Örülök, hogy tetszik a recept! Túl n...Szia, Regina!<br />Örülök, hogy tetszik a recept! Túl nagy darabban valóban nem sül át jól, nagyobb mennyiséget én úgy szoktam készíteni, hogy több püspökkenyérforma kerül egymás mellé a sütőbe (általában 2, de akár 3 is befér - és direkt be is szereztem ennyit, hogy szükség esetén ne legyen akadály). Így ugyanekkora kenyereim lesznek, csak több darab. Nekem a bekeverés is kényelmesebb sima Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-58092072164473818082010-06-04T11:20:58.221+02:002010-06-04T11:20:58.221+02:00Szia!
Valami fantasztikus ez a kenyér :) Még a fé...Szia!<br /><br />Valami fantasztikus ez a kenyér :) Még a férjemnek is ízlik, aki pedig fehérkenyér rajongó. Kipróbáltam dupla adaggal, jénaiban, de az nem lett jó (nagyon ragacsos maradt belül), így maradunk az eredeti mennyiségnél és rendszeresítjük a sütést.Reginahttps://www.blogger.com/profile/04271960119198557528noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-85720552503858866472008-09-28T17:28:00.000+02:002008-09-28T17:28:00.000+02:00Szia, Anikó!Nekem mindig könnyedén kijön a kenyér,...Szia, Anikó!<BR/>Nekem mindig könnyedén kijön a kenyér, ha nem felejtem el kikenni a formát... Azt viszont muffinoknál tapasztaltam már többször is, hogy ha olajjal kentem ki, akkor picit odaragadt (kiskanállal noszogatni kellett, hogy kijöjjön), míg máskor a teljesen ugyanolyan tészta vajjal vagy margarinnal kent formából lazán kiborítható volt. Szóval én mindenképpen megpróbálnám vajazott Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-60627215524192490602008-09-28T11:03:00.000+02:002008-09-28T11:03:00.000+02:00Szia Dulmina!Kipróbáltam a kenyeredet, aminek nagy...Szia Dulmina!<BR/>Kipróbáltam a kenyeredet, aminek nagyon finom az íze, de az állagával problémám adódott. A formába beleragadt az alja, még lapos fakanállal sem lehet kiszedni belőle. Mitől lehet szerinted? A kenyér anyaga jó volt, nem túl folyós, beolajoztam a formát, megfelelő hőfokon sütöttem, a forma IKEA-s, tehát nem nagyon vacak anyagú. Segíts kérlek, mert amúgy a kenyér finom, de jó lenneUnknownhttps://www.blogger.com/profile/08574772043669740004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-24926117807040080352008-07-22T10:16:00.000+02:002008-07-22T10:16:00.000+02:00A konyharuhát nem sajnálom több rétegben rácsavarn...A konyharuhát nem sajnálom több rétegben rácsavarni, a kenyeres zacskó meg elég vastag és sűrű szövésű anyagból van (egyébként semmi különös, csak egy megfelelő méretű zsák, anyukám varrta). Valamikor a dédinél kenyérruha volt, az is ilyesmi anyagból, onnan az ötlet. De száraz, meleg időben kell a pataki tál, az valahogy tartja a nedvességet, de azért szellőzik. Párás időben viszont vigyázni kellDulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-29981373550754667502008-07-22T09:52:00.000+02:002008-07-22T09:52:00.000+02:00Szia Dulmina!De jó, hogy írtál a kenyér tárolásáró...Szia Dulmina!<BR/><BR/>De jó, hogy írtál a kenyér tárolásáról!<BR/>Az utóbbi időben elég sokat "küzdök" vele... :-(<BR/><BR/>Tudom, hogy a nejlon zacskó nem a legjobb változat, de egy ideig úgy tűnt, talán ebben marad a legfrissebb a kenyér.<BR/><BR/>Azonban néhányszor tapasztaltam már, hogy a kenyér egész egyszerűen befülled a nejlonban, s ha nem lépek közbe időben, penészedésnek indulna.<BR/><Adélehttps://www.blogger.com/profile/02532118738775525689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-52622819987786393252008-07-22T08:23:00.000+02:002008-07-22T08:23:00.000+02:00Igen, ebben csak Graham liszt van. Persze, tömöreb...Igen, ebben csak Graham liszt van. Persze, tömörebb, mint a fehér lisztes, de sokkal jobb belszerkezetű, mint akár a kenyérsütőgéppel készített kenyereim voltak, akár a rendes mennyiségű élesztővel dagasztott és legfeljebb egy órát kelesztett változatok (azokat is fehér liszt nélkül csináltam már jó ideje). Egyébként tetszőleges arányban lehet "hígítani" fehér liszttel, ugyanígy működik, csak Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-70234059622746944642008-07-22T05:15:00.000+02:002008-07-22T05:15:00.000+02:00Akkor ez csak teljes kiőrlésű lisztből készül, ugy...Akkor ez csak teljes kiőrlésű lisztből készül, ugye?<BR/>Én korábban próbáltam így, de nagyon tömörnek találták itthon. Most keverem némi finomliszttel.<BR/>Mikor formába rakod, akkor ezek szerint folyós állagú?<BR/>(azért kérem, mert én dagasztással készítem)Renata Kalmanhttps://www.blogger.com/profile/06044140888948131025noreply@blogger.com