tag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post2865146275746020435..comments2024-01-02T14:45:00.910+01:00Comments on Dulmina tündérkonyhája: Napon szárított paradicsomUnknownnoreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-31731064207038592512008-08-29T16:15:00.000+02:002008-08-29T16:15:00.000+02:00De jó! Én is csináltam még azóta, és szuper lett! ...De jó! Én is csináltam még azóta, és szuper lett! (Most meg épp szilva aszalódik még.) És a cukkinit is kipróbáltam, simán megszáradt és elvan, csak még majd a felhasználást kell kitalálni (mármint hogy pontosan mivel is társítsam, mert így önmagában nem egy nagy szám). Úgyhogy én is köszönöm az ötletet! :)Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-68565329405003806832008-08-29T15:36:00.000+02:002008-08-29T15:36:00.000+02:00csak jelezni szeretném, hogy nagyon szépen sikerül...csak jelezni szeretném, hogy nagyon szépen sikerültek az enyémek is! ma kerülnek oljaba az abba valók, vettem is nekik külön egy szép csattos üveget! :) mégegyszer köszi a tippet! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-52179121700050338112008-08-05T13:39:00.000+02:002008-08-05T13:39:00.000+02:00Chilii! A zöldségekről itt írtam tavaly: Vegamix h...Chilii! A zöldségekről itt írtam tavaly: <A HREF="http://dulmina.blogspot.com/2007/10/vegamix-hzilag.html" REL="nofollow">Vegamix házilag</A>. Meg most látom, hogy ennek a gyümölcsaszalás témának is nekifutottam már egyszer...<BR/>Cukkini szárítva? Hmm... Ezt ki kell próbálnom! (Az időnként eltett maradék fél cukkinikből kiindulva ez egy sima ügy, csak a nagy nedvességtartalma miatt valószínűleg Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-25081111911711491242008-08-05T12:14:00.000+02:002008-08-05T12:14:00.000+02:00Tényleg gyönyörűek a paradicsomszeletkéid, a színü...Tényleg gyönyörűek a paradicsomszeletkéid, a színük is szépen megmaradt. Én idén vettem egy aszalógépet, hogy ne legyek annyira az időjáráshoz kötve, persze a napfényen természetesebb és olcsóbb.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-70308768841656893292008-08-05T11:56:00.000+02:002008-08-05T11:56:00.000+02:00na a zöldségek is érdekelnek! tavaly olaszországba...na a zöldségek is érdekelnek! tavaly olaszországban vettem ilyen aszalt zöldségkeveréket, amiből aztán "tésztaszószt" csináltam. nem emlékszem mindenre, de tuti volt benne cukkini szelet meg fokhagyma szelet, chili, paradicsom, petrezselyemzöld. nagyon finom volt!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-23329363920987438312008-08-05T11:49:00.000+02:002008-08-05T11:49:00.000+02:00Ősszel az almát meg az ételízesítőhöz a zöldségeke...Ősszel az almát meg az ételízesítőhöz a zöldségeket én is a cserépkályhán csinálom, ott egy éjszaka elég nekik. Most így 25-30 foknál 3-4 nap az aszalás, 30 fölött már 1-2 nap is elég. 25 alatt pedig inkább várakozó álláspontra helyezkedem. A borús, esős idő akasztja meg nagyon az ügyet.<BR/>Sok sikert az akcióhoz!Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-15361551559412935202008-08-05T10:59:00.000+02:002008-08-05T10:59:00.000+02:00Ennyi napfénnyel könnyű!! :DGombát szoktam még szá...Ennyi napfénnyel könnyű!! :D<BR/>Gombát szoktam még szárítani, de azt inkább a cserépkályha tetején :) ősszel, meg körtével is próbálkoztam már. Most már van a kertben saját paradicsom, direkt ültettem San Marzanót, ezt a hosszúkás eltenni való fajtát, meg arra is gondoltam, hogy az apró szemű paradicsomot is meg fogom próbálni. Azt nem tudtam eddig, hogy 3 nap is elég! Még egyszer köszi!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-3964486339235723902008-08-05T10:51:00.000+02:002008-08-05T10:51:00.000+02:00Stílusosan a "napfény városában" (Szeged mellett) ...Stílusosan a "napfény városában" (Szeged mellett) követem el mindezt :) Itt is szokott párás lenni a levegő, olyankor kivárom, még elmúlik. Azért így nyáron nem nehéz kifogni 3-4 kánikulai napot egymás után (figyelem az előrejelzést), és akkor nincs gond.<BR/>Örülök, hogy nem csak engem zavar a sütős módszer, egyébként a tegnapi aszalós bejegyzés után ezért is tettem ki ezt külön. Más gyümölcs Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-33846619490811542592008-08-05T10:31:00.000+02:002008-08-05T10:31:00.000+02:00hú, nagyon örülök ennek a postnak, mert már én is ...hú, nagyon örülök ennek a postnak, mert már én is nagyon szeretnék paradicsomot aszalni! megkérdezhetem melyi égtájon laksz? mert itt nálam mostanában elég párás a levegő, lehet, hogy nem lenne szerencsés a dolog. egyébként meg azért is örülök nagyon ennek az írásnak, mert végre valaki nem a gáz/villanyóráját járatja csapágyasra, hanem a napon szárít környezetbarát és költségkímélő módon!!!!!Anonymousnoreply@blogger.com