2011. augusztus 29., hétfő

Babos egyveleg lecsósan (vegán)

A Tanyán szüretelt friss zöldségekből főztem ezt vacsorát. A fejtett bab és a zöldbab is kevés lett volna külön-külön, együtt viszont már kiadták ennek az ételnek az alapját. Igazi nyári fogás került az asztalra, melyet így készítettem:


A fejteni való babot megszabadítottam a héjától, a zöldbabot meg a végek eltávolítása után kis darabokra tördeltem. Egy-egy bögrényi lett mindkettő. Kis lábasban annyi vízben, amennyi éppen ellepte, feltettem őket főni. Közben kicsutkáztam és felcsíkoztam 6 paprikát, meg egy másik tálba felcikkeztem 6 paradicsomot. Vastag aljú, mély serpenyőben felmelegítettem pár evőkanál olajat, rátettem a paprikát, és addig sütöttem kevergetve, míg picit összeesett és kezdett némi színt kapni. Ekkor hozzáöntöttem az időközben megfőtt babot a levével együtt, meg hozzáraktam a paradicsomcikkeket is, és összemelegítettem (főzni már nem kell, különben a paradicsom héja leválik és összepöndörödik). Kevés val és összetépett bazsalikomlevelekkel ízesítettem. 2 bőséges adag.
 

2 megjegyzés:

Bridge írta...

Ez eszméletlenül színes! :)

Cukroskata írta...

Remekül néz ki, biztos finom is :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails