2010. július 31., szombat

Morzsás zöldbab fűszeres tejföllel (lakto-vega)

Eddig csak karfiollal ismertem - és készítettem is - ezt az ételt ("karfiol lengyelesen"). Most zöldbabbal említette egy rokon, és ráadásul finom, saját termésű zöldbabot is adott egy nagy zacskóval. Így nem volt más hátra, mint kipróbálni:


4 jó marék zsenge zöldbabot megmostam, végeit levágtam, majd enyhén s vízben roppanós-puhára főztem. Közben egy serpenyőben kevés olajon morzsát pirítottam (morzsa = házi barnakenyér maradékok kiszárítva, húsdarálón áthajtva, átszitálva - ehhez az apraját használtam). A natúr zöldbab és a natúr morzsa mellé fűszeres tejfölt készítettem: kb. 2,5 dl zsíros tejfölt ezúttal val, frissen darált tarkaborssal és pirospaprikával kevertem össze (ízlés szerint lehet más fűszereket is használni). A megfőtt babot leszűrtem, óvatosan beleforgattam a morzsába, ami meg nem tapadt rá, azt tálaláskor rászórtam, végül megcsorgattam a tejföllel. 2 bőséges adag.

Idő: babtisztítással együtt jó fél óra
Pénz: kb. 300 Forint
Hazai alapanyagokból.

2 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

A legegyszerűbb étkek milyen isteniek! Eddig én is karfiollal csináltam csak.

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, ki is fogom próbálni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails