2009. március 23., hétfő

Krumplis lepény

Alaposan megmostam 6 közepes krumplit és 3 közepes pasztinákot, majd öntöttem rá annyi vizet, hogy ellepje, és feltettem főni. Közben beáztattam egy fél marék aszalt paradicsomot, meg összeállítottam egy adag gyors pizzatésztát, és letakarva félretettem. A főtt zöldségekről leöntöttem a főzővizet, és hideget engedtem rájuk; így nemsokára le tudtam húzni a héjukat. A tűzhely tepsijét vékonyan kikentem olívaolajjal, majd kibéleltem a tésztával. A tetejét kiraktam a felkarikázott krumplival és pasztinákkal (lehet csak krumplival is készíteni, de itt-ott némi pasztinák nagyon kellemes plusz ízt ad az egésznek). Lett egy teljes réteg, meg aztán ahol nagyon kilátszott a tészta, oda még tettem egy-egy karikát. A paradicsomszeleteket is a felső rétegben osztottam szét, majd megcsorgattam az egészet egy kis olívaolajjal. 180 fokon kb. fél óráig sütöttem, előmelegítés nélkül - akkor van kész, mikor a tészta körben elválik a tepsitől, és szép színe van. Tálalás előtt petrezselyemzöldet morzsoltam rá.

Az alapötletet Napmátka Zsályás-krumplis kenyérlángosa adta.

1 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nagyon mutatós lett a lepényed, én a saját változatomat nem tudtam normálisan fotózni. Azt hiszem, az aszalt paradicsom jól feldobja ezt az ételt, legközelebb többet teszek majd rá.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails