tag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post1244297899174346508..comments2024-01-02T14:45:00.910+01:00Comments on Dulmina tündérkonyhája: Almás-mákos márványkuglóf (vegán)Unknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-89384963190741425442009-11-16T13:24:20.334+01:002009-11-16T13:24:20.334+01:00Nagyon finom lehetett ez a süti! Idáig érzem az il...Nagyon finom lehetett ez a süti! Idáig érzem az illatát! :-)<br /><br />Nekem is van egyébként olyan sütőformám, amiben nem sül a tészta. Ugyanaz a tészta a tepsiben gyönyörű piskóta lesz, a tortaformámban pedig (ugyanolyan vastagságban elterítve) összeesett, "szalonnás", tömény vacak. Nem tudom, miért lehet, de legalább akkor már tudom, hogy szilikonformával sem érdemes próbálkozni.Szamócahttps://www.blogger.com/profile/10843646695294567674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-27554870036811079082009-11-10T09:13:01.299+01:002009-11-10T09:13:01.299+01:00Örülök, hogy ízlett!
Sütőhőfok annyiban számít, h...Örülök, hogy ízlett!<br /><br />Sütőhőfok annyiban számít, hogy ha nagyon magas, akkor kívül átsül, a belseje meg nyers marad. Ha meg nagyon alacsony, akkor hosszúra nyúlik a sütési idő, és ilyeneknél ezt az állag bánhatja. Mindenféle tésztához (meg egyéb sülthöz) megvan nagyjából az optimális hőfok. Nehezíti a dolgot, hogy minden sütő más és más, ezért egyénileg kell kitapasztalni, hogy Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-67570535298132798362009-11-10T08:35:31.303+01:002009-11-10T08:35:31.303+01:00Megihletett a süteményed, így tegnap este én is sü...Megihletett a süteményed, így tegnap este én is sütöttem gluténmentes változatban.<br /><br />Ma reggel ezt ették a gyerekek, és negyon izlett nekik.<br /><br />Én egyszerű gyümölcskenyér formába raktam.<br />Gluténmentes liszt ebben az esetben teljeskiőrlésű hajdina liszt, és rizsliszt keveréke volt<br /><br />Kérdésem: Számít a sütő hőmérséklete? Én most tanulok sütni :-)<br /><br />Köszönöm<brUngvári Szilviahttps://www.blogger.com/profile/17725802354716885087noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-37921701369670362322009-11-09T15:45:51.892+01:002009-11-09T15:45:51.892+01:00Külön a búzakorpa nekem se ízlik (emiatt nem is er...Külön a búzakorpa nekem se ízlik (emiatt nem is erőltetem), de ami a lisztekben alapból van, azzal nincs bajom.<br /><br />A sütikhez jó válogatást, vannak szép számmal. Nagyon régről tojásos is akad, de azokhoz is legfeljebb 2-3 ha kell, mert az igazán tojásosakat sose szerettem.Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-74912280247814211922009-11-08T20:50:26.386+01:002009-11-08T20:50:26.386+01:00Használok telj.kiőrl. lisztet már jó néhány éve,de...Használok telj.kiőrl. lisztet már jó néhány éve,de mindég kevertem min. fele-fele arányban. Ezt a kesernyés ízt is csak a búzalisztnél érzem, talán a korpa miatt, mert ha sok búzakorpát használok, akkor is ezt érzem. Panírozásnál sem szeretem, arra zabkorpát használok, és ez is jó ízű.Az is lehet, hogy a liszt frisseségénél van eltérés. A tojás nélküli süteményeidet át fogom nézni. Nem vagyok Daisyhttps://www.blogger.com/profile/00983990090635484992noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-77517020810823604642009-11-08T19:23:10.869+01:002009-11-08T19:23:10.869+01:00Íz-ügyben én nem vagyok hiteles, mert még sose ére...Íz-ügyben én nem vagyok hiteles, mert még sose éreztem kesernyésnek a barna lisztes dolgokat (pedig jópár éve csak ilyen liszteket használok). Olvastam, hallottam már többektől ilyet, és arra tudok gondolni, hogy vagy az ízlésünk nagyon különböző (nekem is hosszú volt az út az átlag közízlés környékéről idáig), vagy az adott liszttől is függ az íz (nálam a teljes kiőrlésű búzaliszt Cerbona Dulminahttps://www.blogger.com/profile/01523896080860646568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-90851807882056528.post-14663488182196936982009-11-08T17:56:31.420+01:002009-11-08T17:56:31.420+01:00Nagyon gusztusos a kinézete minden baki ellenére. ...Nagyon gusztusos a kinézete minden baki ellenére. A sok graham liszttől nem olyan kesernyés, mint a telj.kiőrl. búzaliszttől? Én mindég ilyet érzek a süteményeknél, ezért nem is szeretem használni a búzalisztet.A tojás nem hiányzik belőle, hogy sütéskor biztosan összeálljon? Lehet, hogy nem a szilikon forma a hibás, bár tojás nélkül én még nem sütöttem kevert tésztát, de ki fogom próbálni.Daisyhttps://www.blogger.com/profile/00983990090635484992noreply@blogger.com